2020-02-19 10:41:38• hírek • Bede Emőke

A Korall Klinikán már az antibiotikum-allergiát is ki tudják mutatni

Az orvos által felírt gyógyszerektől a beteg a várva várt gyógyulást vagy legalább a panaszok enyhülését várja. Sajnos azonban olykor az is előfordulhat, hogy a készítmények nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket, sőt, újabb kellemetlen tüneteket okoznak.

„Az antibiotukum-allergia egy immunilógiai eredetű mellékhatás, azaz az immunrendszer a készítmények egyik összetevőjét idegen anyagként érzékeli, melynek okán elkezd ellenanyagot termelni. Ez az ellenanyag felelős mindazokért a panaszokért, melyeket a páciensek egy allergiás reakció során megtapasztalnak” – ismertette ezen gyógyszerallergia kialakulásának folyamatát dr. Bobos Georgeta, a Korall Klinika szakorvosa, aki hangsúlyozta azt is, hogy bármikor kialakulhat a gyógyszerallergia, mi több, az is előfordulhat, hogy épp egy antibiotikum-kúra közben, egyik napról a másikra tapasztalja meg a páciens a tüneteket.


A panaszok jelentkezésekor a páciensnek ajánlatos mielőbb felkeresnie az allergológust, aki az általa elvégzett tesztek segítségével megállapítja, pontosan melyik összetevő váltja ki a tüneteket. A sikeres teszt elvégzéséhez azonban elengedhetetlen, hogy a beteg legalább 7 napig ne szedjen antihisztamin tartamú készítményeket. Az injekciós formában beadandó gyógyszerekre a Prick-teszt által szűrnek, ezért erre a vizsgálatra bármikor lehet jelentkezni. A tabletta formában beszedett anyagokat illetően csak hétfőtől csütörtökig végeznek laborvizsgálatot a Korall Klinikán, az eredmények pedig pár napon belül várhatóak. A páciens nagyban megkönnyítheti a vizsgálatot, ha elhozza magával azt a tablettát vagy fiolát, melyet alkalmazva jelentkeznek az allergiás tünetek  – tájékoztat a doktornő.


Amennyiben Ön is tapasztalt már kellemetlen tüneteket egy bizonyos gyógyszer szedése mellett, akkor a szakorvos vagy háziorvos által kiadott küldőpapírral keresse fel a Korall Klinikát. Előjegyzésért és további információkért tárcsázza a 0361 412037, 0361 800820 vagy 0771-60034 telefonszámok egyikét, vagy keresse fel személyesen a Korall Klinikát az Eroii Revolutiei tér, 22-es szám alatt.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: